Τα νέα μας

Καμπάνια προπώλησης του ζαπατίστικου Café Compañero

Κύρια φωτογραφία: 

Aπευθυνόμαστε σε εσάς που πίνετε σταθερά τον Café Compañero προς αναζήτηση μιας συλλογικής, αλληλέγγυας και αμοιβαία συμφέρουσας λύσης. Προπληρώνοντας τον καφέ που θα καταναλώσετε για ένα 9μηνο προσφέρετε σημαντική υποστήριξη στο αλληλέγγυο εμπόριο του ζαπατίστικου καφέ ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε χρήματα, καθώς “κλειδώνετε” την τιμή (που δυστυχώς θα αυξηθεί από Σεπτέμβρη) στα σημερινά επίπεδα. Ταυτόχρονα, γυρνάμε όλοι/ες μαζί την πλάτη στις κερδοσκοπικές πρακτικές των τραπεζών και ανοίγουμε νέες προοπτικές σε ένα εγχείρημα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – σε αυτή την περίπτωση το δικό μας :-)

Ημερολόγιο αλληλεγγύης στους ζαπατίστας 2021

Κύρια φωτογραφία: 

Αφήνουμε πίσω μία χρονιά γεμάτη σκοτάδι και οδεύουμε σε μία χρονιά προς το άγνωστο. Υπάρχει όμως μια γωνιά σ' αυτό τον κόσμο που το σκοτάδι δεν φτάνει, εκεί που το εμβόλιο για τον Covid-19 είναι η άρνηση του καπιταλισμού και το άνοιγμα στον νέο κόσμο, η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η εξέγερση. Οι ζαπατίστας φέτος θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αλλά πριν από αυτούς και για να τους υποδεχτεί είναι εδώ το ημερολόγιο του 2021, αφιερωμένο σε αυτό το κοινό ταξίδι.

Ημερολόγιο αλληλεγγύης στους ζαπατίστας 2020

Κύρια φωτογραφία: 

To ημερολόγιο αυτό μεταφέρει αποτυπώματα και χρώματα της εξέγερσης και τον λόγο των ζαπατίστας. Τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στις αυτόνομες ζαπατιστικές κοινότητες. Γιατί, µε τον δικό µας χρόνο και τρόπο, µε τη δική µας γεωγραφία, και «ανεξάρτητα από χιλιοµετρικές αποστάσεις, τείχη και σύνορα ή τους φράχτες που µας υψώνουν», η καρδιά µας συνεχίζει να χτυπά µαζί µε τη δική τους.

Το ημερολόγιο μπορείτε να το βρείτε στο Συνεταιρισμός Συν Άλλοις (Νηλέως 35, Θησείο), στο  Παγκάκι (Ολυμπίου 17, Κουκάκι), στη Lacandona (Ηπίτου 4 - Σύνταγμα), καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στέκια. Η τιμή του είναι 5 ευρώ.

Ημερολόγιο 2019 αλληλεγγύης στους ζαπατίστας

Κύρια φωτογραφία: 

Γυναίκες που αγωνίζονται για ζωή και ελευθερία! Από την Τσιάπας ως τη Ροζάβα, από την Ινδία ως το Σουδάν, από τη Βραζιλία ως τη Χιλή και ως τις άκρες της γης στην Παταγονία οι εξεγερμένες γυναίκες ζωγραφίζουν με δύναμη και φως ένα ημερολόγιο ελπίδας. Ένα ημερολόγιο καθημερινού αγώνα.

Το ημερολόγιο μπορείτε να το βρείτε στον συνεταιρισμό Συν Άλλοις (Νηλέως 35, Θησείο), στο Παγκάκι (Ολυμπίου 17, Κουκάκι), στην Lacandona (Ηπίτου 4 - Σύνταγμα), στο Πρατήριο της ΒΙΟΜΕ (Ψαρρών 33, Αγ Αντώνιος, Περιστέρι, τηλ: 2130 437163), καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στέκια. Η τιμή του είναι 5 ευρώ.

Ημερολόγιο Ζαπατίστας 2018: Η τέχνη της αντίστασης

Κύρια φωτογραφία: 

Το φεστιβάλ τέχνης CompArte por la Humanidad γιορτάστηκε τον Ιούλη του 2016 και του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Γης, στο Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας και στα 5 καρακόλ των Ζαπατίστας. Συμμετείχαν εκατοντάδες διεθνείς καλλιτέχνες και χιλιάδες καλλιτέχνες από τις ζαπατίστικες κοινότητες. Τα έργα που φιλοξενούνται σε αυτό το ημερολόγιο είναι πίνακες των συντρόφων και των συντροφισσών ζαπατίστας.

Τιμή πώλησης: 5 ευρώ. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για τη στήριξη του ζαπατίστικου κινήματος και αυτοοργανωμένων δομών αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Επικοινωνία: info@pagkaki.org, info@synallois.org, info@lacandona.gr, Τηλ.: 2103456681, 2130009927.

Ημερολόγιο 2017 για τη στήριξη του ζαπατίστικου κινήματος

Κύρια φωτογραφία: 

Οι τοίχοι έχουν τη δική μας ιστορία...Ένα ημερολόγιο για τη χρονιά που έρχεται, με γκράφιτι από τους δρόμους του Μεξικού και της Ελλάδας.

Τιμή πώλησης: 5 ευρώ. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για τη στήριξη του ζαπατίστικου κινήματος. Επικοινωνία: info@pagkaki.org, info@synallois.org, info@lacandona.gr, Τηλ.: 2103456681, 2130009927

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Κύρια φωτογραφία: 

Ο Κόμβος για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση και Καινοτομία, σε συνεργασία με το Community Evolution Foundation, το Simon Fraser University και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας πραγματοποιεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) και την κοινοτική οικονομική ανάπτυξη.
 
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα από τις 30/9/2016 μέχρι τις 20/11/2016 και απευθύνεται:
 
- σε όσους και όσες επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση εκπαιδευτή/τριας ΚΑΛΟ,
 
- σε μέλη εγχειρημάτων της ΚΑΛΟ και σε όσους και όσες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της ΚΑΛΟ.

Έκπτωση 10% στις αγορές με Κάρτα Αλληλεγγύης

Κύρια φωτογραφία: 

Εδώ και μερικές εβδομάδες, στο κατάστημα του συνεταιρισμού "Συν Άλλοις" (Νηλέως 35, Θησείο) δεχόμαστε πληρωμές με χρεωστικές χάρτες μέσω μηχανήματος POS. Μεταξύ των καρτών που δεχόμαστε είναι και η Κάρτα Αλληλεγγύης, την οποία προμηθεύονται οι συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα.

Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας, εξαιτίας των πολιτικών φτωχοποίησης που επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε έκπτωση 10% σε κάθε αγορά στο κατάστημά μας που πραγματοποιείται με την Κάρτα Αλληλεγγύης. Πέραν των άλλων, μήπως συμπαθήσουμε και λίγο το μηχάνημα των τραπεζών (που εισπράττουν 1,5% χαράτσι για κάθε συναλλαγή!)

Ημερολόγιο 2016: Η εξεγερμένη αξιοπρέπεια των γυναικών

Κύρια φωτογραφία: 

Από την Τσιάπας ως την Ροζάβα οι εξεγερμένες γυναίκες ζωγραφίζουν ένα ημερολόγιο ελπίδας. Ένα ημερολόγιο καθημερινού αγώνα, που αφηγείται ότι όλα όσα οραματιζόμαστε δεν είναι ουτοπία.

Τιμή πώλησης: 5 ευρώ. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν σε ζαπατίστικους συνεταιρισμούς γυναικών.

Επικοινωνία: info@pagkaki.org, info@synallois.org, info@lacandona.gr

Τηλ.: 2103456681, 2130009927

Ημερολόγιο 2015 για τη στήριξη των ζαπατιστικών κοινοτήτων

Κύρια φωτογραφία: 

Ζαπατίστας 2015: για τις εξεγερμένες κοινότητες, 21 χρόνια μετά την εξέγερση, η αυτονομία δεν είναι σύνθημα, λέξη σε μια αφίσα ή μακρινό όραμα. Αλλά μια πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής τους ζωής: διοίκηση, οικονομία, εκπαίδευση, υγεία.

Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη σχέση των ζαπατίστας με τη γη. Εικόνες από την καθημερινή αγροτική ζωή των μελών του κινήματος, συνοδευμένες από δικά τους απλά λόγια, που συμπυκνώνουν το όραμα και τη φιλοσοφία τους.

Η τιμή του ημερολογίου είναι 5 ευρώ και μπορείτε να το βρείτε στον συνεταιρισμό "Συν Άλλοις" (Νηλέως 35, Θησείο), στη Λακαντόνα (Ηπίτου 4, Σύνταγμα), στο Παγκάκι (Ολυμπίου 17, Κουκάκι), σε διάφορους κοινωνικούς χώρους και κεντρικά βιβλιοπωλεία. Όλα τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για τη στήριξη των παραγωγών καφέ του ζαπατίστικου κινήματος, που τελευταία πλήττονται από μια βαρειά επιδημία του μύκητα της σκουριάς (La Roya)

Τηλ. επικοινωνίας: 2103456681, 2107522248, 2110125653

Σελίδες