Καμπάνια προπώλησης του ζαπατίστικου Café Compañero

Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο του ζαπατίστικου καφέ απαιτεί διάλογο, συνδιαμόρφωση, αλληλεγγύη αλλά όχι μόνο. Απαιτεί και πολλά χρήματα ;-) Το 60% της αξίας του καφέ που εισάγουμε κάθε χρονιά από τον συνεταιρισμό Yachil Xojobal Chulchan προπληρώνεται στα τέλη Γενάρη, περίπου 7 μήνες πριν αφιχθεί το container στο λιμάνι του Πειραιά. Με την άφιξη καταβάλλεται το υπόλοιπο 40% καθώς και τα έξοδα μεταφοράς, εκτελωνισμού αλλά και οι φόροι (ΕΦΚ και ΦΠΑ) που αναλογούν στο φορτίο.

Καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις του Café Compañero αλλά και η τιμή που αγοράζουμε τον καφέ, αυξάνονται σημαντικά και οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες. Η φετινή εισαγωγή που αναμένεται στα τέλη Αυγούστου θα κοστίσει συνολικά περί τις 100.000 ευρώ. Πέρα από τα άτοκα δάνεια από φίλες/ους, η τραπεζική χρηματοδότηση είναι δυσχερέστατη και με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους. Από την άλλη, η τακτική του κανιβαλισμού των δικών μας απολαβών ώστε να σχηματιστεί κεφάλαιο κίνησης δεν είναι πλέον αποδεκτή. Το κάναμε τα πρώτα χρόνια και πλέον απαιτούμε να ζούμε σαν άνθρωποι απ’την εργασία μας :-)

Έτσι, απευθυνόμαστε σε εσάς που πίνετε σταθερά τον Café Compañero προς αναζήτηση μιας συλλογικής, αλληλέγγυας και αμοιβαία συμφέρουσας λύσης. Προπληρώνοντας τον καφέ που θα καταναλώσετε για ένα 9μηνο προσφέρετε σημαντική υποστήριξη στο αλληλέγγυο εμπόριο του ζαπατίστικου καφέ ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε χρήματα, καθώς “κλειδώνετε” την τιμή (που δυστυχώς θα αυξηθεί από Σεπτέμβρη) στα σημερινά επίπεδα. Ταυτόχρονα, γυρνάμε όλοι/ες μαζί την πλάτη στις κερδοσκοπικές πρακτικές των τραπεζών και ανοίγουμε νέες προοπτικές σε ένα εγχείρημα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – σε αυτή την περίπτωση το δικό μας :-)

Στόχος μας για φέτος είναι να συγκεντρώσουμε ένα ποσό 5.000 ευρώ από την καμπάνια προπώλησης. Δεν θα μείνουμε όμως εδώ: στόχος μας είναι η καμπάνια αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά διευρυνόμενη μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να μην χρειάζεται πια να ανησυχούμε για το “που θα βρούμε τα λεφτά να φέρουμε τον καφέ”. Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε (που σίγουρα σας ενδιαφέρει :-), περάστε από το κατάστημά μας ή στείλτε μας e-mail στο presale@companero.gr. Και πίνετε δεν πίνετε καφέ, διαδώστε το μήνυμα!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής καθώς και να υπολογίσετε το ποσό προπληρωμής που αντιστοιχεί στον καφέ που καταναλώνετε.