Άμεση ανάγκη για τρόφιμα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου

Από 21 Μαΐου 2012, οι εργαζόμενοι του Κέντρου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επειδή δεν έχουν πληρωθεί εδώ και έξι μήνες, με αποτέλεσμα να εχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση των προσφύγων. Δημιουργείται πλέον άμεσος κίνδυνος για την επιβίωση τους, αλλά ιδιαίτερα για την επιβίωση των πάνω από 80 μικρών παιδιών και βρεφών που ζουν στο Κέντρο με τις οικογένειές τους. Κάθε λειτουργία του Κέντρου (υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και ιατρικής φροντίδας) έχει ανασταλεί.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για:
Γάλα, παιδικές κρέμες, αλεύρι, σπορέλαιο και ελαιόλαδο, ψωμί, αλάτι και γενικά συσκευασμένα τρόφιμα. Επίσης,σαπούνια, σαμπουάν, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτιά υγείας, πάνες, κτλ.

Ο Συνεταρισμός Συν Αλλοις συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή, τόσο δωρίζοντας προϊόντα, όσο και λειτουργώντας ως σημείο συγκέντρωσης προϊόντων, τη Δευτέρα 11/6 και την Τρίτη 12/6.

Ημέρες και σημεία συγκέντρωσης:

Από την Τετάρτη 6/6 έως την Κυριακή 10/6 στο Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, ανάμεσα στη Λένορμαν και τη λεωφόρο Αθηνών,http://www.european-village.org)

Την Κυριακή 10/6 στο Lunch Street Party στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κολωνό (από τις 12.30μ.μ. έως τις 8μ.μ, http://www.lunchstreetparty.blogspot.com)

Τη Δευτέρα 11/6 και την Τρίτη 12/6 στο παντοπωλείο Lacandona (Ηπίτου 4 και Απόλλωνος, Σύνταγμα, από τις 9π.μ. έως τις 9μ.μ. http://www.lacandona.gr/)

Τη Δευτέρα 11/6 και την Τρίτη 12/6 στον Συνεταιρισμό Αλληλέγγυας Οικονομίας Συν Αλλοις (Νηλέως 35, Θησείο, από τις 9π.μ. έως τις 9μ.μ, http://www.synallois.org).