Εκδήλωση για το δίκτυο αυτοδιαχειριζόμενων συνεταιρισμών Cecosesola από τη Βενεζουέλα: “46 χρόνια παράγουν συλλογικότητα”

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 10 Μάιος, 2013 - 19:00
Τοποθεσία: 
Σινεμά "Παναθήναια"
Εκδήλωση για το δίκτυο αυτοδιαχειριζόμενων συνεταιρισμών Cecosesola από τη Βενεζουέλα: “46 χρόνια παράγουν συλλογικότητα”

Την Παρασκευή 10 Μαϊου και ώρα 19.00 στο θερινό σινεμά “Παναθήναια”, Τέρμα Μαυρομιχάλη, στα Εξάρχεια, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με αντιπροσώπους του Δικτύου Αυτοδιαχειριζόμενων Συνεταιρισμών "Cecosesola" , Lizeth Carolina Vargas Campero και Noel Vale Valera, που έρχονται από τη Βενεζουέλα για να συναντηθούν με τον πληττόμενο και αγωνιζόμενο κόσμο της χώρας μας.

Η Σεκοσεσόλα (Cecosesola - Central de Cooperativas de Servicios Sociales del Estado Lara), το Κέντρο των Συνεταιρισμών Κοινωνικών Υπηρεσιών του κρατιδίου της Λάρα στην Βενεζουέλα ξεκίνησε το 1967 και πέρασε από μια διαδικασία σχηματισμού που διήρκησε πάνω από 40 χρόνια. Είναι ένα δίκτυο 52 αυτονόμων και αυτοδιαχειριζόμενων συνεταιρισμών που επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή τροφίμων, παρέχοντας επίσης ιατρικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στα πάνω από 20.000 μέλη του και την κοινότητα.

Συνελεύσεις διαχείρισης, άμεση δημοκρατία, πλατιά συμμετοχή, αυτονομία είναι λίγες λέξεις που θα μπορούσαν να δώσουν ένα στίγμα για τον τρόπο λειτουργίας τους που είναι και το σημαντικότερο “προϊόν” που παράγουν. Ένα “σχολείο” συμμετοχής των εργαζομένων στην παραγωγική διαδικασία, ένας δρόμος προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

Απέναντι στην ελληνική μνημονιακή πραγματικότητα, αναπτύσσεται η κοινωνία της αυτοοργάνωσης, των κολλεκτίβων εργασίας, των δικτύων αλληλεγγύης και αντίστασης. Σας προσκαλούμε να βρεθούμε όλοι και όλες μαζί, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες με τους εργαζόμενους της Cecosesola, να μοιραστούμε προβληματισμούς, να οργανώσουμε δημιουργικές αντιστάσεις στο σήμερα.

Την εκδήλωση-συζήτηση συνδιοργανώνουν οι : Αλληλεγγύη για όλους, Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσίνι – Δραπετσώνα, ΣΥΝεταιριστες ΖΩγράφου, Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αθήνας, Συνεταιρισμός Συν Αλλoις, "Σπάμε τους Μεσάζοντες" στην Πετρούπολη, Ομάδα Resistencias, Λέσχη Αλληλεγγύης Ν.Κόσμου, Κίνηση Αντίστασης κ Αλληλεγγύης Γαλατσίου, Η εφημερίδα των Συντακτών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Cecosesola, διαβάστε το επισυναπτόμενο άρθρο της Δαλιδά Ρεουβέν-Σεμία, που βρέθηκε κοντά τους για διάστημα 2 μήνων.